Data Group Aames

Vacuumservice digitalisoi arkeaan Novalla

Novan eri ominaisuudet ovat tehostaneet toimintaa ja tuoneet läpinäkyvyyttä prosesseihin.

Yritys: Vacuumservice

Tausta

Tyhjiölaitteita sekä komponentteja maahantuova SV Vacuumservice Oy on ollut Visma Novan asiakas jo parinkymmenen vuoden ajan. Vuosien varrella Novan toiminnallisuuksia on otettu laajemmin käyttöön. Tällä hetkellä Novassa hoituu kaikki: ostot, tarjoukset, myynnit, ostoreskontra, laskutus, varasto ja kirjanpidon materiaalit.

Hyödyt

Novan eri moduulit ovat sujuvoittaneet liiketoimintaa ja helpottaneet arkea. Virheitä tulee vähemmän, kun tietoa ei enää syötetä käsin. Nova on lisännyt läpinäkyvyyttä, kun kaikki prosessin vaiheet näkyvät eri sovelluksissa pitkän ajan jälkeenkin.

Vacuumservicellä käytössä olevat Visma-ratkaisut

Visma Nova
Sovelluspalvelu
Ostolaskujen kierrätys (Document Center)
Varastokirjanpito
Palkanlaskenta
Laskutus (AutoInvoice)
Pankkiyhteys (AutoPay)
Ostotilaukset
Myyntitilaukset
Asiakas- ja toimittajakortisto

Vacuumservice digitalisoi arkeaan toiminto ja moduuli kerrallaan Visma Nova -toiminnanohjausjärjestelmällä

Tyhjiölaitteita sekä komponentteja maahantuovalle Vacuumservicelle heräsi 2000-luvun alussa tarve digitalisoida toimintaansa. Yrityksen kasvun myötä tilauskansiota, laskuja ja muita toimia ei ollut enää mahdollista hoitaa manuaalisesti.

Visma Novan Vacuumservice otti käyttöönsä tutun yrityksen suosituksesta. Järjestelmän käyttöönotto ei sujunut aivan mutkitta, ja työntekijät olisivat kaivanneet lisää koulutusta eri toiminnoista. Onneksi haasteet saatiin kuitenkin selätettyä ja Novasta on tullut tärkeä apulainen arjessa.

– Nova on sujuvoittanut liiketoimintaa ja helpottanut jokapäiväistä työtä. Virheitäkään ei tapahdu yhtä paljon, kun kaikkea tietoa ei enää syötetä käsin, Business Developer Maria Söderlund-Kroath kertoo.

Alussa Novassa pyöritettiin vain yritystoiminnan perusasiat omien palvelimien avulla, mutta sittemmin ohjelmisto on siirretty Visman pilvipalveluun. Sovelluspalvelun ansiosta Novaan pääsee käsiksi ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Vuosien varrella Vacuumservice on tehostanut toimintojaan laajentamalla Novan käyttöä. Tuoreimmat tulokkaat, Document Center ja AutoPay, otettiin käyttöön vuonna 2022. Tällä hetkellä Novan kautta kulkee aivan kaikki: ostot, tarjoukset, myynnit, ostoreskontra, laskutus, varasto ja kirjanpidon materiaalit.

– Toiminnanohjausjärjestelmä on tehnyt työvaiheista läpinäkyviä, sillä kaikki prosessin vaiheet näkyvät eri sovelluksissa ja historiatietoja pääsee katsomaan pitkälle taaksepäin, Söderlund-Kroath summaa.

Vacuumservice suosittelee Visma Novaa ja Aamesta

Visman jälleenmyyjäkumppani Aameksella on kokonaisvastuu Vacuumservicen IT:stä. Yhteistyö heidän kanssaan on sujunut hyvin, ja nopea apu ongelmatilanteissa helpottaa arkea.

Novassa on Söderlund-Kroathin mukaan paljon hyviä toimintoja ja hän suositteleekin järjestelmää myös muille yrityksille, vaikka myös kehityskohteita löytyy. Novan tuotekehitys työskenteleekin aktiivisesti järjestelmän parantamiseksi entisestään.