Data Group Aames

Verkkokauppa

NovaShop-B2B-verkkokauppa

Novakaupalla luot jälleenmyyjillesi sähköisen tilauskanavan, joka on integroitu Visma Nova-toiminnanohjausjärjestelmääsi. 

Tuotteet, varastosaldot ja jälleenmyyjien alennukset siirtyvät Novasta Novakauppaan ja tilaukset Novaan automaattisesti. Jälleenmyyjät kirjautuvat sisään ja näkevät heidän henkilökohtaiset alennetut hintansa Novakaupassa.

SkyShop NovaB2b verkkokauppa
Mikä on B2B verkkokauppa
Ota verkkokauppa käyttöön, pysy kilpailussa ja paranna myyntiä

Verkko-ostamisen kasvuvauhti on merkittävää ja pandemia on edistänyt sitä entisestään. Verkkokauppa onkin myynnin kasvun elinehto. Jos et ole saavutettavissa netistä, kotimaiset ja ulkomaiset kilpailijasi syövät markkinaosuutesi ennen pitkää.

Mitä on B2B-verkkokauppa?

B2B-verkkokauppa tarkoittaa yritysten väliseen kaupankäyntiin tehtyä verkkokauppaa. B2B-verkkokauppaan yritysasiakkailla on omat tunnukset, jotta vain he näkevät heille luvatut sisäänostohinnat.

Lue blogistamme mikä on B2B-verkkokaupan tilanne ja tulevaisuus Suomessa.

Ominaisuudet:

  • Kirjautuminen sisään jälleenmyyjän tunnuksilla
  • Tuotteiden esittely ja monipuolinen tuotehaku
  • Ostoskori ja tilaus jälleenmyyjän tiedoilla
  • Tuotteiden ja hintojen haku toiminnanohjausjärjestelmästä
  • Alennusprosenttien haku toiminnanohjausjärjestelmästä
  • Tuotetietojen ja kuvien editointi
  • Näyttää tarvittaessa vain OVH-hinnat, jos kuluttaja seuraa vieressä
SkyShop NovaB2b verkkokauppa

Mitä etuja verkkokaupan integraatio tuo kauppiaalle ja asiakkaalle?

1. Nopea ja helppo ostokokemus asiakkaalle – monimutkainen prosessi kauppiaalle

 Verkkokauppiaan on tarjottava asiakkailleen sujuva ostokokemus pärjätäkseen kovassa kilpailussa. Nopea ja yksinkertainen ostokokemus asiakkaan näkökulmasta vaatii verkkokauppiaalta monimutkaisten tietojärjestelmien käsittelyä sekä eri tietomuotojen yhdenmukaistamista. Samalla verkkokaupan transaktioiden tulee tapahtua välittömästi, mikä edellyttää eri järjestelmien saumatonta yhteistyötä. Mikäli tämä ei toteudu, asiakas vaihtaa verkkokauppaa.

2. Verkkokauppojen haasteina dataviidakko ja aikaa vievä manuaalinen työ

Tuotetiedot, kuljetustilastot, verot, varastot, tilaukset ja asiakasdata ovat esimerkkejä verkkokauppiaan eri tietokantoihin kerääntyvästä informaatiosta. Näiden tietojen läpikäynnin ja kirjaamisen ohella saapuneet tilaukset tulisi siirtää nopeasti toimitettaviksi, mikä nostaa kysymyksen: miten koko prosessi voitaisiin toteuttaa sujuvammin? 

3. Toimiva verkkokauppa edellyttää integraatiota

Integroimalla verkkokaupan eri järjestelmät toisiinsa tilausprosessia voidaan nopeuttaa ja voittomarginaaleja kasvattaa. Integraatioiden avulla koko prosessi aina asiakkaan tuoteselailusta varsinaisen tuotteen vastaanottamiseen sujuu nopeasti ja saumattomasti. Esimerkiksi tuotelinjojen laajentaminen helpottuu integraation ansiosta: tuotetiedot tarvitsee kirjata vain yhteen paikkaan, josta ne siirtyvät edelleen automaattisesti muihin järjestelmiin. Verkkokauppiaan näkökulmasta integraatio säästää työtunteja, nopeuttaa toimituksia ja työntekijät voivat keskittyä olennaisten tehtävien hoitamiseen.

4. Integraatio on mahdollista yrityksen kokoon katsomatta

Aikaisemmin integraatiot olivat suuryritysten etuoikeus, sillä ne olivat kalliita ja aikaa vieviä projekteja. Uudet integraatioalustat mahdollistavat huomattavasti aikaisempaa alhaisemmat kustannukset sekä vaativat vähemmän resursseja yritykseltä — esimerkiksi verkkokauppiaan ei tarvitse palkata erillistä henkilöä ylläpitämään järjestelmää, kun integraation toteutuksen voi ulkoistaa. Koska nopeus ja tehokkuus ovat verkkokauppojen tärkeimpiä ominaisuuksia, sekä asiakkaan että kauppiaan näkökulmasta, integraatio on välttämätön menestyksen osatekijä.

Haluatko lisätietoja?

Aameksen toimitusjohtaja Kimmo Tattarilla on yli 20 vuoden kokemus eri ohjelmistoratkaisuista ja palveluista. Hän on päässyt aitiopaikalta seuraamaan tuhansien suomalaisten pk-yritysten kehitystä, tarpeita ja onnistumisia – mutta myös epäonnistumisia.

Kimmo Tattari
0400 816 146

kimmo.tattari@aames.fi

Kimmo Tattari